ISTORIC SI INVENTATORI

 

 

Primul dispozitiv de biorezonanta a fost creat si folosit de NASA pentru testarea starii de sanatate a participantilor la programul spatial. Dispozitivele construite pentru tratament au la baza emiterea si transmiterea catre organism de impulsuri electromagnetice care sa aduca membranele celulare ale organismului la frecvente de oscilatie cuprinse intre 1010 si 1011 Hz, frecvente proprii celulelor sanatoase. Astfel se poate optimiza actiunea tratamentelor medicamentoase, apifitoterapice sau homeopate.

Dr. H. Baraduc

Inca din 1897, Dr. Baraduc a incercat sa prinda “aura” pe placi fotografice. In 1947 au urmat sotii Kirlian dupa numele carora a fost denumita o metoda care a aratat ca mediul bioogic asupra caruia se aplica un curent de foarte inalta tensiune si intensitate scazuta nu permite acestui curent sa treaca uniform. De atunci, foarte multi oameni de stiinta au incercat sa explice fenomenul electromagnetic al organismului viu. Dintre acestia, pentru a numi doar cativa, fac parte Y. Rocard, T. Moss, L.C. Vincent, E. Guille.

In zilele noastre, energia isi gaseste explicatia in medicina vestica prin intermediul neurofiziologiei. Energia este, de fapt, un curent electric care circula prin organism. Acest curent este produs de schimburile celulare care determina o diferenta in potentialul de membrana de ordinul a 60mV.

Lucrarile lui Popp au aratat existenta razelor laser la nivelul ADN in fiecare celula a organismului. Datorita incarcaturii electrice si radierii laser a ADN-ului sa, celula este atat receptor cat si emitator de unde electromagnetice, iar limbajul intercelular sub forma de unde electrice permite organismului sa se mentina intr-un echilibru si, astfel, intr-o stare buna de sanatate.

DETALII

De 3000 de ani se stia in medicina chineza ca energia influenteaza direct activitatea organelor si ca aceasta activitate este supusa unor vibratii ritmice. Intre timp, existenta meridianelor energetice si a blocajelor pe meridiane a fost dovedita si prin nenumarate studii de catre medicina cuantica.Cercetarile in BRFT au fost incepute in 1923 de catre omul de stiinta rus Alexander Gurwitsch si continuate apoi in 1936 de astronomul si biologul american Gustav Stromberg, care a aratat ca dezvoltarea flintelor vii este legata de existenta unor “unde nemateriale”.In 1975 fizicianul german dr. F. A. Popp dovedeste emisia de bio-fotoni de catre celulele vii. Tot el a aratat ca ADN este o mare magazie de bio-fotoni. Biochimistul Lehninger, laureat al premiului Nobel, sustine ca organismul isi directioneaza reactiile chimice prin vibratii electromagnetice (biofotoni) si ca nici o reactie chimica nu poate avea loc daca un electron nu este activat de un foton cu o anumita lungime de unda si o anumita energie.

Stephan Ludwig

Fritz Albert Popp

Cercetarile recente facute de dr. F. A.Popp si W. Ludwig arata ca si efectul produselor homeopate este determinat de vibratiile substantelor in cauza. Prof. Dr. Cyril W. Smith, dr. R.S.V. Choy si dr. J.A. Monro (Univ. din Salford, Anglia) au dovedit ca reactiile alergice pot fi neutralizate prin vibratii electromagnetice de o anumita frecventa. Practic vibratiile unui alergen pot fi absorbite, apoi sunt supuse unei inversii electronice si retrimise catre organism, simptomele alergiei disparand in cateva minute. Primul aparat pentru tratament a fost creat de dr. Franz Morell si Erich Rasche.

Timp de mai bine de un secol, mai multi cercetatori au incercat sa afle cum functioneaza energia in interiorul organismului uman si de asemenea sa o masoare sau chiar sa o vizualizeze. Primele studii raportate sunt inregistrate in 1897 dar abia in 1947, sotii Kirlian au descoperit rezistenta electrica a organismului. In 1974 Dr. Mandel, in clinicile sale din Germania, a studiat mai mult de 20.000 de pacienti, legand legand diagnosticul conventional de fotografii Kirlian, lui datorandu-se prima scara de citire in acest scop.

Coordonatorul limbajului intercelular este creierul. Acesta actioneaza printr-un ocd electromagnetic si prin eliberare de substante chimice (hormoni si neuromediatori). Aparatul de biorezonanta inregistreaza aceste aceste circuite electrice (conductivitatea) si, astfel, monitorizeaza schimbul celular la nivelul intregului organism.

Prin aceasta permite: detectarea anomaliilor la nivelul schimburilor celulare sau limbajului intercelular in diferite organe si sisteme, practicarea medicinei preventive si intocmirea unui profil psihologic si emotional (o crestere sau scadere a neuromediatorilor in anumite zone).

Louis-Claude Vincent

Lucarile de cercetare in bielectronica ale lui L.C. Vincent au permis utilizarea unor tehnici de masurare a micro-curentilor biologici. Aceste tehnici au fost automatizate si computerizate de catre compania germana Med-Tronik si se bazeaza pe principiul “electrotitrarii”.

Campul electric creat de un generator intre doi electrozi cutantati, alternativ anod apoi catod, induce polarizarea volumului biologic traversat de camp, fluxul de electroni transformandu-se in curent ionic. Aplicand legea lui Ohm, sistemul poate apoi calcula cantitatea de ioni acizi (H+) si ioni bazici (HCOO-, acid performic) in diferitele tesuturi din zonele traversate. Procesele redox care regleaza permanent toate mecanismele celulare de echilibru membranal, schimburi ionice, activitate enzimatica, presiunea osmotica sau oncotica, rH2 si pH si, in final, campul electric uman. Acestea se supun unor legi si constrangeri. Bio-electronica lui Vincent permite analiza pH-ului, a potentialelor de rezistivitate si redox ale sangelui (rH2), ale urinei si salivei, precum si masurarea micro-curentilor biologici.

Dr. Reinhold Voll

In 1954 Dr. Reinhold Voll, un medic din Plochingen, a masurat prin electro-acupunctura (organometrul Voll) rezistenta organelor si sistemelor umane la trecerea unui curent continuu de 1,28V (se aplica un voltaj minimal intre 2 electrozi pentru a obtine trecerea curentului fara a modifica sistemele biologice). Au fost testate in acest fel cateva sute de pacienti. Lucrarile lui Voll au fost corelate si publicate in 1986 de catre Fritz Albert Popp, un expert de renume mondial de la Centrul de Biofizica din Kaiserslautern, Germania.

Voll a putut masura rezistenta organelor si sistemelor la oameni. Rezistenta se intindea intre 2 si 1000 Kohmi. Un individ sanatos, in echilibru homeostatic, avea valori de 100 Kohmi pe ramura de masurare, cu limite intre 140 si 94 Kohmi. Orice crestere a rezistentei indica un proces de hiporeactivitate sau hipofunctie, iar orice scadere a rezistentei indica fie un proces iritativ fie un proces inflamator sau intoxicatie.

nelsonDr. William Nelson, inventatorul aparatului QXCI, este doctor in homeopatie si naturopatie, stiinta, afaceri si drept international si a fost presedinte al Asociatiei Nutri-Medicale Americane. Dr. Nelson este inginer electronist, expert in fizica cuantica, matematica si informatica. A reusit sa combine arta medicinei naturiste, a fizicii cuantice si a matematicii intr-o modalitate dinamica din care foarte multi vor putea beneficia. A predat matematica, meditatie si filosofie mistica la Universiatatea din statul Youngstown, S.U.A. timp de peste opt ani. Dupa aceea a devenit Doctor in Medicina si Consilier Clinic Licentiat in Ohio, S.U.A. pentru diagnosticarea si tratarea bolilor umane. Dr. Nelson a sustinut numeroase seminarii in intreaga lume si a scris numeroase lucrari in urmatoarele domenii: biologie cuantica, medicina energetica, homeopatie, medicina alternativa si naturopatie. Pentru realizarea sistemului Quantum QXCI, Dr. Nelson a combinat stiintele matematicii, fizicii cuantice, electronicii, naturopatiei, homeopatiei, chiropracticii, medicinei energetice si programarii computerizate. Cunostintele sale despre subiecte ezoterice, cum ar fi dinamica fractionara, teoria subspace, sistemul trivectorial si multe altele, au facut posibile aceste sisteme de feedback energetic.  Ariile sale de specialitate includ: biologia cuantica, medicina energetica, homeopatia, medicina alternativa, medicina naturista.

“Medicina energetica are nevoie de abordarea holistica al QXCI-ului. Imi cer iertare pentru programul mare si vast, dar am vrut sa includ totul din medicina naturala si energetica. Cu un punct comun al medicinei energetice si holistice, adunat sub forma QXCI-ului, viitorul medicinei energetice si al medicinei in general va fi imbunatatit.” Dr. William Nelson