STIATI CA?
- Timpul corect pentru a bea apa va imbunatati eficacitatea ei pentru corpul uman.
- Doua pahare de apa imediat dupa trezire, ajuta la activarea organelor interne.
- Un pahar de apa cu 30 de minute inainte de o masa. Ajuta digestia.
- Un pahar de apa inainte de a face baie. Ajuta la scaderea tensiunii sanguine.
- Un pahar de apa inainte de culcare. Ajuta la evitarea unui atac cerebral sau de cord.
2. Persoanele casatorite traiesc mai mult decat cele necasatorite. In ciuda numeroaselor glume facute pe tema casatoriei, persoanele casatorite au o rata de deces mult mai apropiata de parametrii normali, decat cei care au ales sa nu se casatoreasca! Datorita confortului psihic si protectiei partenerului de viata, cei casatoriti traiesc mai mult!
Asa ca alege-ti partenerul de viata cu inima si cu capul, fara sa te grabesti. Atunci cand faci marele pas, asigura-te, atat cat poti, ca daruiesti si ca ai parte de: iubire, dorinta, intelegere, respect, comunicare, spirit pozitiv. Restul e o chestiune de noroc.
3. Sucul de hrean, in combinatie cu suc de lamaie si apa, dizolva mucozitatile de la nivelul sinusurilor.
4.Pentru a fi sanatos si a-ti prelungi viata consuma cat mai multe fructe si legume, si mai ales nuci, masline si usturoi, dar si vin, in cantitati mici, plus ciocolata neagra (max 200g/zi)
5.Aspirina consumata zilnic duce la orbire.
6.Sucul de fructe, consumat dimineata, este primul pas in detoxifierea organismului afectat de parazitii intestinali. Lamaia are si ea acest efect, la fel ca si grefa, consumate proaspete.
7.Ştiai că apa este esenţială pentru buna funcţionare a creierului şi a corpului tău? Bea 8 pahare cu apă pe zi. (aproximativ 2 litri) După cum susţin experţii, acest lucru nu este opţional, ci obligatoriu daca dorim să ne funcţioneze creierul la capacitate maximă. Şi dacă suntem stresaţi, trebuie să mărim la 16 numărul de pahare de apă pe zi. 90% din volumul creierului este apă, şi este principalul vehicul de transmisii electrochimice.
8.Ştiai că mişcarea este esenţială pentru buna funcţionare a creierului şi a corpului tău?
Stimulează-te fizic. Mişcă-te. Dansează, fă exerciţii aerobice, înoată, joacă tenis, sau fotbal. Fă exerciţii de lateralitate, adică cu mâna stângă atinge-ţi urechea dreaptă şi cu mâna dreaptă atinge-ţi nasul, după care inversează-le, şi repetă mişcarea până o stăpâneşti complet.
9.Izbucnirile de furie sunt bune pentru sanatate. Daca te abtii, risti sa devii speriat, nervos si scarbit. Totusi, mania este buna doar in cantitate moderata. Daca dureaza prea mult, risti sa iti creasca tensiunea, sa ai insomnii si sa ai probleme cu plamanii.
10.5% din cazurile de cancer pulmonar nu se datoreaza fumatului activ, ci celui pasiv, cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.