FOTOTERAPIA CU APARATUL BIOTRON

Aparatul pentru terapia cu lumina BIOPTRON este fabricate în Elvetia de catre BIOPTRON AG.

UN APARAT MEDICAL REVOLUTIONAR

SISTEMUL DE TERAPIE CU LUMINA BIOPTRON

Sistemul BIOPTRON include o tehnologie eficienta de terapie cu lumina, al carei grad ridicat de vizionarism a fost demonstrat. La începutul anilor 80, o echipa de oameni de stiinta a descoperit importanta luminii polarizate policromatice. Pornind de la aceste cercetari, a fost creat sistemul de terapie cu lumina BIOPTRON. Din 1988, BIOPTRON AG investeste în proiecte de cercetare sofisticate si în dezvoltarea de noi produse necesare pentru a obtine rezultate clinice optime în tratamentele cu terapie cu lumina. Prin urmare, sistemul de terapie cu lumină BIOPTRON are în spate o experienta de peste 20 de ani si este folosit de medici si asistente în spitale, cu toţii beneficiind de efectele pozitive asupra organismului. Tehnologia patentata a sistemului de terapie cu lumina BIOPTRON are success clinic, cu rezultate remarcabile în prevenirea si tratarea diferitelor afectiuni de ordin medical. Cu tehnologie de ultima generatie, cu aplicabilitate usoara si fara efecte secundare, lumina BIOPTRON este un instrument complementar cu efecte benefice excelente.

FOTOTERAPIA ÎN ANTICHITATE LUMINA SOLARA – SURSA VIETII

Terapia cu lumina are deja o istorie îndelungata. Prima sursa de lumina folosita în tratamentele medicale a fost lumina solara. Chiar şi în Egiptul Antic, lumina soarelui era folosita ca tratament medical. Ulterior, Hipocrate a descris cum lumina solara vindeca multiple afectiuni medicale. Desi helioterapia nu beneficia de o explicaţie medicala pe atunci, puterea ei de vindecare era evidenta, iar medicii romani si arabi au introdus-o în practica medicala curenta. Astazi, se stie ca organismul transforma lumina în energie electrochimica, care declanseaza reactii biochimice intracelulare în lant – iar acestea nu se limiteaza la zona de piele tratata, si pot implica întregul corp.

AVANTAJELE PRODUSULUI

INVENTIA

Niels Ryberg Finsen

Niels Ryberg Finsen

Medicul danez Niels Ryberg Finsen a pus bazele terapiei cu lumina moderna acum cca 100 de ani. În 1903, a primit Premiul Nobel în medicina pentru realizarile sale în terapia cu lumina. Finsen a creat primul aparat ce genera lumina solara sintetizata tehnic si a obtinut rezultate spectaculoase în tratarea bolnavilor cu un anumit tip de turberculoza cutanata.

DEZVOLTAREA TERAPIEI CU LUMINA BIOPTRON

În perioada de început a fotomedicinii, în terapia cu lumina se foloseau cu preponderenta spectrul infrarosu si cel ultraviolet. La începutul anilor 1980, o echipa de cercetatori a dezvoltat ideea crearii unei surse de lumina care se bazeaza, la origine, pe tehnologia laser, dar foloseste aproape întregul spectrul luminii vizibile si o parte din lumina infrarosie. Cercetarile au revelat anumite caracteristici fizice esentiale pentru eficienta terapiei cu lumina. Sistemul de terapie cu lumina BIOPTRON a fost creat în baza acestei tehnologii. BIOPTRON AG lucrează continuu cu experti, cercetatori si oameni de stiinta din mai multe tari pentru a analiza caracteristicile si eficienta terapeutica specifice terapiei cu lumină BIOPTRON.

BIOPTRON AG – ASIGURAREA CALITATII DE TOP

Laboratoarele proprii BIOPTRON AG sunt în permanenta implicate în testarea si optimizarea aparatelor BIOPTRON în conformitate cu cele mai recente studii stiintifice, efectuate de institutii independente. Totodata, aparatele BIOPTRON sunt certificate ulterior de institutii de testare acreditate independente. Etapele noastre de lucru, ce includ cercetarea si dezvoltarea, evaluarea furnizorilor, livrarea componentelor pentru productie, inspectii continue si produsul în sine, îndeplinesc toate reglementarile ce decurg din directiva medicala a Comisiei Europene 93/427EEC, precum şi reglementarile nationale specifice pietelor locale.

CERTIFICATE

  1. Certificat pentru asigurarea calitatii (EN ISO 9001)
  2. Certificat pentru asigurarea calitatii (EN ISO 13485)
  3. Certificat pentru sistemul de asigurare a calitatii (directiva 93/42/EEC) eliberat de FDA (Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor SUA).

BIOPTRON AG CERTIFICATELE FABRICII BIOPTRON ZEPTER

  • Certificat DEKRA pentru controlul calitatii: EN ISO 9001:2008 – EN ISO 13485:2012 + AC:2012
  • Certificat DEKRA pentru aparate medicale ce respecta Anexa II, Sectiunea 3 a directivei 93/42/EEC (Organism notificat ID 0124)
  • Declaratie de conformitate din partea DEKRA (corpul european notificat) pentru toate produsele, emisă în 2013 (21.07.2013)