CE ESTE BIOREZONANTA

DEFINITIE

  • Metoda alternativa a medicinei clasice pentru investigarea starii de sanatatate care se bazeaza pe inregistrarea potentialelor biomagnetice emise de fiecare organ in parte.
  • Metoda biologica ce considera organismul un intreg, iar abordarea bolii se face tinand cont de tot organism. Fenomenul se refera la faptul ca orice structura vie (organ, tesut, celula) emite oscilatii electromagnetice (campuri biomagnetice) proprii, putin diferite in caz de boala, care sunt preluate de senzorii aparatului, prelucrate (amplificate, atenuate, inversate, modulate, etc.) si comparate cu indicatorii de sanatate sistem.
  • Diagnosticare functionala computerizata prin metoda de analiza neliniara (sistem de diagnostic neliniar NLS) nou introdusa intre metodele de diagnostic si tratament.
  • Investigatie neinvaziva si fara emisie de radiatii, folosita pentru a examina starea de sanatate a diferitelor organe, tesuturi si celule.
  • Metoda de testare si echilibrare a organismului pe baza principiilor fizicii cuantice.
  • Metoda moderna de diagnostic si tratament nou introdusa intre metodele de investigatie alternative ale starii de sanatate.
  • Fenomen biofizic care are loc in organismul nostru si care se refera la frecventele fundamentale de functionare celulara. Fenomenul este studiat in cadrul medicinii energetice sau mai precis in cadrul medicinii cuantice.
  • Metoda de evaluare a sanatatii si nu inlocuieste examinarea clinica si paraclinica pe care medicul o realizeaza. Ea poate da indicii asupra starii de sanatate a pacientului si asupra riscurilor la care acesta este expus pentru a dezvolta anumite afectiuni.

Organismul este o sursa de oscilatii electromagnetice de slaba intensitate. Aceste oscilatii sunt numite fiziologice sau armonice, fiind caracteristice organismului sanatos. Daca o persoana se imbolnaveste sau unul din organele sale ajunge sa functioneze disproportional, atunci apar surse de oscilatii noi, patologice, care duc la ruperea echilibrului fiziologic (homeostazic) al organismului.

Daca organismul, prin propriile sale forte, nu poate stabili un echilibru intre oscilatiile fiziologice si cele patologice, reducand la minimum influentele patologice, atunci boala are toate conditiile sa se manifeste si sa progreseze. Fluctuatiile electromagnetice sunt culese cu ajutorul unui electrod si conduse prin cablul electric la dispozitivul de analiza unde sunt selectate, reformate si divizate in oscilatii fiziologice si patologice. Componente ale acestor oscilatii sunt transmise inapoi la sursa, constituind astfel un mecanism de feedback. Lipsa semnelor si a simptomelor, nu denota o sanatate perfecta. Cand boala incepe sa se declanseze intr-un organism, ea evolueaza treptat, la inceput fara sa fie vreun semn care sa atraga atentia pacientului.

Biorezonanta nu trebuie confundata cu bioenergia. Investigatia prin biorezonanta si tratamentul cu metaterapie este ca investigatia cu o orice aparat medical dar nu este invaziva. Nu afecteaza Eul personal. Din punct de vedere religios are acelasi impact asupra corpului omenesc ca orice investigatie si tratament clasic medical. Din acest motiv biorezonanta este acceptata de asigurarie de sanatate din Spania, etc.

Eficienta si acuratetea acestui sistem de diagnosticare prin biorezonanta (biofeedback -bioresonance) nu poate fi pusa la indoiala. Timpul scurs de la aparitia primelor aparate de biorezonanta si pana in prezent ne arata ca acest sistem este o alternativa la sistemul clasic. Biorezonanta si impreuna cu celelalte terapii recunoscute si validate formeaza medicina alternativa.

Putem preveni afectiuni chiar foarte grave daca le cunoastem cauzele, daca stim ce carente, disfunctii sau predispozitii prezinta organismul nostru. Pentru aceasta medicina cuantica ne pune la dispozitie o metoda de investigare si terapie care se bazeaza pe stimularea organismului uman cu unde electro-magnetice de frecvente noninvazive si masurarea raspunsului organismului la acesti stimuli. Pe principiul ca orice corp din spatiu, inclusiv corpul uman emite un camp electro-magnetic, se investigheaza corpul energetic. Cand acesta se modifica apar disfunctii, dezechilibre si in final boala.

Avantajele metodei biorezonanta (biofeedback) rezida tocmai in rolul depistarii dezechilibrelor in stadii incipiente ale bolii. Organismul este acela care are toate parghiile pentru a se vindeca, trebuie doar stimulat, si acest lucru in stadii in care nu s-a ajuns la procese degenerative.

Metoda in sine este foarte eficienta si ca metoda de prediagnosticare, pentru indrumarea persoanelor investigate spre serviciile medicale de specialitate, acolo unde diagnosticul simptomatic alopat nu a relevat cauzele afectiunilor. Deteriorarea starii fiziologice normale poate fi usor recunoscuta prin reactiile pe care structurile celulare le dau la diferite sisteme de frecventa. Se obtine astfel reactia electrica individuala a pacientului la diferite substante.

DETALII DESPRE BIOREZONANTA

Activitatea fiintelor vii este acompaniata de aparitia constanta a unui curent pulsativ alternativ slab, determinand existenta unui camp electromagnetic. Fara acest camp electromagnetic, practic nu exista viata. Viata pe Pamant s-a dezvoltat intre poli electromagnetici ce rezoneaza cu poli similari ale diferitelor forte din univers. Astfel, componentele atomice ale celulelor vii se afla sub influenta unui camp electromagnetic oscilant determinat de cooperarea optimala a multiplilor poli electromagnetici cu componente ale unui spectru electromagnetic oscilator ce vine din Univers, in mod special de la Soare si de asemenea de la planeta noastra Pamant.

Functionarea organismului are loc in limitele unui camp electromagnetic oscilant numit “camp electromagnetic biologic”. Fiecare actiune externa, impuls sau raspuns al organismului la stimuli este determinat de variatii ale frecventei de vibratie a componentelor celulare, dar aceste variatii ale frecventei trebuie sa se intample numai intr-un interval biologic.

Biorezonanta a fost utilizata initial in chimia organica pentru a determina compozitia unor substante complexe.

Noile concepte din fizica cuantica incep sa fie reflectate in stiinta biologiei, in mod special in studiul campului electromagnetic al corpului uman. Se stie deja ca tiparul sau organizarea oricarui sistem biologic este stabilit de un camp electromagnetic (electrodinamic pentru materia vie) care este determinat pe de o parte de componentele sale atomice, fizico-chimice si care, pe de alta parte, determina comportamentul si orientarea acestor componente. Acest camp este electric in sens fizic, dar prin proprietatile sale, coreleaza entitatile sistemului biologic intr-un tipar caracteristic.